CARIN WESTER
SPRING/SUMMER 2018

SIMONE DE BEAUVOIR / HELENE FRANKENTHALER
SIMONE DE BEAUVOIR: Simone de Beauvoir är en fransk intellektuell, författarinna, filosof, existentialist och feminist. Beauvoirs filosofi handlar till stor del om etik och frågan hur man ska förhålla sig till sina medmänniskor. Les Temps Modernes (svenska: Moderna Tider) är en fransk litterär, filosofisk och politisk tidskrift som startades av Simone de Beauvoirs livs kamrat Jean-Paul Sartre 1945 Tidskriften skulle framföra en existentialistisk hållning.

För Carin Wester Spring / Summer 18 använder vi namnet ”le temps modernes” för att påvisa en samtida modern stark kvinna som bygger sin egen stil utifrån det maskulina och feminina.

Stilen är “contemporary” med en individuell och lekfull garderob som leker med olika siluetter och volymer blir CW SS18 en look och siluett som förmedlar färg, femininitet och bärbarhet.

HELENE FRANKENTHALER: I början av 1950-talet utvecklade Helene Frankenthaler en egen, lyriskt abstrakt stil. Hon arbetade med laveringar och fläckar av tunna pigment på opreparerad duk i syfte att skapa genomskinliga strukturer. Frankenthaler räknas till en av de mer betydande färgfälts målarna och under 1960-talet till stilen “post-målerisk abstraktion”.

Frankenthalers mönster och intensiva färger inspirerar Carin Wester SS18 kollektion, med tunna transparenser, pasteller och mjuka lyriska mönsterbilder.

www.lundlund.com - carin-wester-ss18 1

CARIN WESTER SPRING/SUMMER 18
PHOTOGRAPHER JOHAN AVENDAL
STYLIST TERESA ORTIZ
ART DIRECTOR: JOHAN AVEDAL

www.lundlund.com - carin-wester-ss18 2
www.lundlund.com - carin-wester-ss18 3
www.lundlund.com - carin-wester-ss18 4
www.lundlund.com - carin-wester-ss18 5
www.lundlund.com - carin-wester-ss18 6